Samlande!

Varför? Samlande är en trevlig hobby (om man har plats), det finns samlare av allt, från plastkassar, kapsyler och kvitton till kanoner, bilar och flygplan. En del samlande är mer accepterat än annat, frimärken och mynt är troligen några av de största områdena som omsätter mest pengar per år, medan samlande av militära uniformsdetaljer inte är något stort ämne men är ändå otroligt intressant. Det är inte bara att samla på sig de olika märkena som är spännande, faktasamlandet kan vara minst lika kul och intressant. Jag anser att man sparar en bit av den svenska historien.

Hur förvarar man en samling? Det beror förstås på vad man samlar på. För frimärken,  mynt, vykort mm finns det album som är speciellt avsedda där för, sedlar finns det också speciella plastfickor och album för medan för tyg- och metallmärken kan vara lite knivigt, för att inte tala om knappar! Jag har tagit vanliga fotofickor i polypropen (utan mjukgörare) till tygmärkena där jag monterar dom på en pappersbakgrund med information om märket i fråga. Metallmärkena förvarar jag i myntfickor eller i kartlådor. Knapparna läggs i tygklädda ramar av trä och sedan i kartlådor.

Säkerhet? Det jag är orolig för är brand, stöld går att skydda sig mot på flera sätt, man får se till så att värdet på sakerna är i relation till hur inlåst det är. Det får inte vara värt besväret, om man så säger!

Samlar du på något? I så fall -lycka till med samlandet!

Diverse En länk med bilder på annat jag har i mina samlingar!

 

http://www.uniformsdetaljer.com/

info@uniformsdetaljer.com